20211006 DNA Familiehemmeligheter - nr, 1

Referat fra program nr. 1 en serie i BBC Two om DNA Familiehemmeligheter, første avsnitt, med tre eksempler å hvordan DNA brukes i praksis for å avklare og kanskje løse problemer som oppstår.

20211006 DNA Familiehemmeligheter - nr. 2

Referat fra program nr. 2 i en serie i BBC Two om DNA Familiehemmeligheter, andre avsnitt, med tre eksempler å hvordan DNA brukes i praksis for å avklare og kanskje løse problemer som oppstår.

20211006 DNA Familiehemmeligheter - nr. 3

Referat fra program nr. 3 i en serie i BBC Two om DNA Familiehemmeligheter, tredje avsnitt, med tre eksempler å hvordan DNA brukes i praksis for å avklare og kanskje løse problemer som oppstår.

20211006 Facebookmelding fra Gunnar Øystein Helgevold

Facebookmelding fra Gunnar Øystein Helgevold om de feil som var gjort ved etterforskningen av Birgitte-saken, og fremhevfelse av innsatsen til Grete Strømme.

20211002 DNA Familiehemmeligheter - nr. 1

Det første i en serie med 3 programmer fra BBC Two om DNA-kunnskap og hvordan den brukes i praksis, for å finne frem til ukjente slektninger og slektskapsforhold, og om man har arvet dødelige gener

20211003 DNA Familiehemmeligheter - nr. 2

Det andre i en serie med 3 programmer fra BBC Two om DNA-kunnskap og hvordan den brukes i praksis, for å finne frem til ukjente slektninger og slektskapsforhold, og om man har arvet dødelige gener

20210922 Birgitte-saken og Tina-saken

Jeg antar at Birgitta-saken fra Karmøy i mai 1996 og Tina-saken fra Stavanger i september 2000 går mot sin løsning ved hjelp av DNA-kunnskap. Fellesnevneren for sakene er visst elendig politiarbeid.

20210829 Hemmelighetene i vårt DNA

Artikkel basert på et svensk STV1-program i Vetenskapens Värld om Hemmelighetene i vårt DNA, l, men en filmsnutt fra STV1 om Hemmelighetene i vårt DNA.

Spill av en filmsnutt om hemmelighetene i vårt DNA fra Vetenskapens Värld. Trykk på trekanten ved programlederens venstre arm for å spille av filmen.

De første ca. 2 minutter fra det første av to programmer om DNA i serien Vätenskapens Värld i STV!. Teksten videre er et verbalt sammendrag av resten av der første programmet.

20210809 DNA-revolusjonen

Artikkel basert på film i SVT1 Vetenskapens värld om den revolusjon som har skjedd i DNA-vitenskapen etter at President Bill Clinton våren 2000 kunngjorde at det menneskelige genom var kartlagt.

De første ca. 10 minutter av en film i STV1 om den revolusjon som DNA-vitenskapen åpner for.

De første 10 minutter av en film fra STV1 om DNA-revolusjonen i Vätenskapens Verld. Filmen startes når man trykker på trekanten nederst til venstre på under bildet. teksten er et verbalt sammendrag av programmet på STV1.

20210809 Sykdommer der DNA bidrar til diagnosen

Upretensiøs opplisting av sykdommer der DNA bidrar til diagnosen.

20210903 Hvordan se på utenlandske TV-sendinger i Norge, og NRK i utlandet

Generell beskrivelse av hvordan man kan få et program på PC'en som lar deg se utenlandske programmer i Norge og norske programmer i utlandet. Enkelte land, som England krever bopæl i landet.

BBC iPlayer-programmer om DNA-teknologi i praksis

BBC iPlayer har en rekke meget interessante programmer om DNA-teknologi i praktisk anvendelse i forskjellige sammenhenger. De kommer nedenfor i tur og orden. Her presenteres programlederne.